Pecha Kucha

Op Brightlive, waar ik samen met Arjan een bezoekje bracht, was mijn Pecha Kucha-ontmaagding. Pecha Watte?

Pecha Kucha (de Japanse term voor chit-chat) is bedacht door architectenbureau Klein-Dytham uit Tokyo en staat voor een creatieve presentatie van 20 slides die met een snelheid van 20 seconden per slide (6 minuut en 40 seconden) voorbijkomt (zie ook YouTube). Vaak wordt de vorm ingezet op avonden om een hoop creatieven hun ideeën te laten pitchen.

Ik weet niet helemaal wat ik van Pecha Kucha verwachtte, maar het voldeed niet aan mijn verwachtingen. Gewoon presentaties, maar dan zonder tekst met veel beeld en saaie vertellers. Wat dat betreft is het een leuk idee, is het prettig dat je weet hoe lang de saaie verhalen duren (6 minuten en 40 seconden) en dat je lekker veel plaatjes hebt om naar te kijken.
Qua vorm geef ik dan nog altijd de voorkeur aan Lessig’s en Hard‘s stijl:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like