Pecha Kucha

Op Brightlive, waar ik samen met Arjan een bezoekje bracht, was mijn Pecha Kucha-ontmaagding. Pecha Watte?

Pecha Kucha (de Japanse term voor chit-chat) is bedacht door architectenbureau Klein-Dytham uit Tokyo en staat voor een creatieve presentatie van 20 slides die met een snelheid van 20 seconden per slide (6 minuut en 40 seconden) voorbijkomt (zie ook YouTube). Vaak wordt de vorm ingezet op avonden om een hoop creatieven hun ideeën te laten pitchen.

Ik weet niet helemaal wat ik van Pecha Kucha verwachtte, maar het voldeed niet aan mijn verwachtingen. Gewoon presentaties, maar dan zonder tekst met veel beeld en saaie vertellers. Wat dat betreft is het een leuk idee, is het prettig dat je weet hoe lang de saaie verhalen duren (6 minuten en 40 seconden) en dat je lekker veel plaatjes hebt om naar te kijken.
Qua vorm geef ik dan nog altijd de voorkeur aan Lessig’s en Hard‘s stijl:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Polymedia gaming

We gaan allemaal gamen. Niet alleen omdat zo'n 75% van de jongeren regelmatig games speelt (Young Mentality), omdat in-game advertising geen drol kost en meer oplevert dan een hoop andere media en omdat iedereen zegt dat dat moet, maar vooral ook omdat we grote groepen consumenten kunnen meenemen in hele nieuwe, andere –al dan niet merkgerelateerde- werelden. Serious Games, het gebruik van games voor toepassingen biedt daarbij bijvoorbeeld aanknopingspunten binnen de gebieden van onderwijs, training, gezondheid en maatschappelijke projecten.

Kunnen we consumenten door games nu al écht meenemen in andere werelden? Mwah ... natuurlijk hebben we al een flink aantal succesverhalen van mega-populaire games en een occasionele Zuid-Koreaan die het leven laat na een 50-urige game-marathon, maar echt structureel contact maken met grote doelgroepen op een uitgebalanceerde wijze gebeurt nog te weinig.
Polymedia concepten, echter, waarin games niet alleen via internet, bord of PSP worden gespeeld, maar via een veelheid aan kanalen écht ingrijpen in het leven van deelnemers bieden veel meer mogelijkheden.