Kudos: streetcred biaatch!

Nog nooit had ik me verdiept in de etymologie van Kudos, een must-have voor het vocabulaire van Sugababes en Sugadudes, grote groepen jongeren, maar ook van GeenStijl, maar dat het afkomstig is uit het Grieks was wel het laatste dat in me opkwam:

Kudos (IPA pronunciation: [‘kju:d?s][‘ku:d?s]), from the Greek ????? kydos (literally “that which is heard of”) means fame and renown resulting from an act or achievement; by extension is often used as a praising remark. It entered English as British university slang in the early 1800s. Frequently used by Time magazine, it came to Africa in the 1920s and 1930s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Polymedia gaming

We gaan allemaal gamen. Niet alleen omdat zo'n 75% van de jongeren regelmatig games speelt (Young Mentality), omdat in-game advertising geen drol kost en meer oplevert dan een hoop andere media en omdat iedereen zegt dat dat moet, maar vooral ook omdat we grote groepen consumenten kunnen meenemen in hele nieuwe, andere –al dan niet merkgerelateerde- werelden. Serious Games, het gebruik van games voor toepassingen biedt daarbij bijvoorbeeld aanknopingspunten binnen de gebieden van onderwijs, training, gezondheid en maatschappelijke projecten.

Kunnen we consumenten door games nu al écht meenemen in andere werelden? Mwah ... natuurlijk hebben we al een flink aantal succesverhalen van mega-populaire games en een occasionele Zuid-Koreaan die het leven laat na een 50-urige game-marathon, maar echt structureel contact maken met grote doelgroepen op een uitgebalanceerde wijze gebeurt nog te weinig.
Polymedia concepten, echter, waarin games niet alleen via internet, bord of PSP worden gespeeld, maar via een veelheid aan kanalen écht ingrijpen in het leven van deelnemers bieden veel meer mogelijkheden.