Twittermania

Generation C, het gegeven dat mensen zich graag uiten in hun sociale omgeving is al de basis geweest van een hoop succesverhalen. Twitter is de laatste hype en boomt enorm de afgelopen twee weken in de Nederlandse blogosphere: simpel door via Instant Messaging of SMS aan een centraal nummer (van Twitter) je Twitter-vrienden te laten weten wat je NU aan het doen bent.

Caterina Fake (een van de mede-oprichters van Flickr) verklaart het aanvankelijke succes “At South by Southwest, Twitter just went bonkers. It was the ideal environment for it–lots of influential geeks in a small area, all wanting to tell each other what they were doing, and all talking about how Twitter was going bonkers, and blogging about it.” Een vergelijkbare ontwikkeling is te zien in de Nederlandse blogosphere, waar eerst über-gadget-freak Yme het geheel oppikte en al snel anderen als Marco Derksen volgden.

Een van de beste artikelen over Twitter is die van Raimo op Marketingfacts, met name ook door de comments. Inmiddels heeft het twitteren ook al effect op de Google zoekresultaten en volgens Yme is Hyves ook hard aan de weg aan het timmeren voor een Nederlandse Twitter-kloon op basis van Hyves. Er onstaat ook een tsunami aan Twitter-gerelateerde initiatieven: van het bovenstaande Twittervision tot business-toepassingen .

Op dit moment wordt met name een group-Twitter algemeen gemist: zo wil ik niet dezelfde posts sturen naar mijn zakelijke kennissen als naar mijn vrienden en wil ik ook niet alle Twitters van iedereen altijd ontvangen. Ik ben erg benieuwd (gezien de snelheid van alle ontwikkelingen) hoeveel uur/dagen het duurt voordat we dit hebben …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like