Accountibility 2.0 door het Web

Majority Accountability ProjectHet Majorty Accountibility Project ziet er grafisch niet uit en is ook in uitwerking niet geniaal, maar het concept is fantastisch: “MajorityAP will compile and maintain comprehensive records on members of the Majority, such as house votes, campaign financing, district activities, policy positions and public statements.

Kortom: alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden en dat zal ook online gebeuren. Doe je eenn verkiezingsbelofte, dan wordt er eens sterk gekeken of het allemaal klopt wat je zegt. Door het combineren van voting records en concrete acties kom je al een eind. Een en ander wordt nu n og wat krakkemikkig weergegeven, maar veelbelovend is het bijvoorbeeld wel dat het initiatief via YouTube, Facebook, Twitter, Delicious, Myspace en Google Groups te volgen is … en via RSS natuurlijk 🙂

In Nederland wordt er ook aan een dergelijk systeem gewerkt door een groep enthousiastelingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like