Nieuwe Hyves: leuk geknutsel, maar weinig nieuws

Floris, Raymond en Yme die tegelijkertijd op Hyves zijn gedurende het weekend belooft natuurlijk veel. Gisteravond was er dan eindelijk een hyves-update. Goed? Ja, er wordt eindelijk weer zichtbaar aan nieuwe features gewerkt en een aantal bieden potentie voor nieuwe updates. Impressive? Nee, veel oude wijn in nieuwe zakken en nog steeds veel stonewalling:

De updates!

1. Relatie beschrijvingen: de feature die we al langer kennen van LinkedIn en Facebook, beschrijven hoe je iemand kent, kan nu ook bij Hyves (zie ook de uitgebreidere beschrijving bij Nine). Handige tweak;

2. Blogs, gadgets & krabbels in hyves: in de gemeenschappelijke interesse pages (de “hyves”) kun je nu ook bloggen, gadgets (video’s, last.fm etc) toevoegen en krabbels achterlaten. Daarbij kun je nu reacties geven op gadgets en kun je in plaats van maximaal 3, nu maximaal 5 gadgets toevoegen. Handige tweak, ook niet echt nieuw;

3. Externe blog import: Je kunt nu een RSS feed opgeven die getoond wordt in je hyves blogs. Aha, eindelijk de eerste schreden op RSS vlak. Maar: waarom one-way (alleen een feed importeren in Hyves, niet je Hyves feed exporteren)? Waarom maar 1 feed?

4. Publieke Wie Wat Waar’s: Hyves’ Twitter/Jaiku equivalent en Yme’s microblogtool of choice, WieWatWaar (WWW), is nu door iedereen te zien en niet alleen door je vrienden. Leuk, maar deze informatie kan ik vooralsnog niet buiten Hyves delen …

Dus?

Door deze update kan er kortom binnen de Hyves-muren weer met wat nieuw speelgoed gespeeld worden. Nog steeds is Hyves geen hub door insluiten (de informatie die je binnen Hyves kunt brengen (een beperkt aantal gadgets, slechts 1 RSS feed, nog geen foto’s) is nog te beperkt om ervoor te kiezen al je online rijlen en zeilen binnen het social network te brengen) of ontsluiten (niets van de Hyves informatie is te remixen of te exporteren zonder zelf te knutselen en gebruik te maken van tools als Dapper of Yahoo Pipes).

3 comments
 1. Ha Polle,

  “Nog steeds is Hyves geen hub door insluiten (de informatie die je binnen Hyves kunt brengen (een beperkt aantal gadgets, slechts 1 RSS feed, nog geen fotoÒ€ℒs) is nog te beperkt om ervoor te kiezen al je online rijlen en zeilen binnen het social network te brengen) of ontsluiten (niets van de Hyves informatie is te remixen of te exporteren zonder zelf te knutselen”

  Komt deze zomer. We waren even overvallen door een groeistuip naar 55 miljoen pageviews en moest dit helaas even uitstellen. Maar ik dacht dat je nu wel wist dat we geen walled garden blijven?

 2. Raymond, dank voor je reactie.

  Maar ik dacht dat je nu wel wist dat we geen walled garden blijven?
  Yep, maar het slopen van die muur stond geloof ik al gepland voor vorige zomer πŸ˜‰

  Zoals ik ook al zeg: “Goed? Ja, er wordt eindelijk weer zichtbaar aan nieuwe features gewerkt en een aantal bieden potentie voor nieuwe updates.

  Kan niet wachten tot de zomer πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like