Blogposts

Hyves RSS feed fix: meer RSS feeds in je Hyves blog

By 01/07/2007 14 Comments

Er wordt druk gespeeld met de RSS feeds in Hyves inmiddels (zie ook Yme’s post). Op dit moment is het echter slechts mogelijk één RSS feed te tonen in het blog-gedeelte van je Hyve. Bummer. Want natuurlijk willen we én onze Twitter feed, én onze prive-blog én de Flickr foto’s (prive en zakelijk) én de zakelijke blog én je Delicious favorieten tonen. Afijn, in ieder geval meer dan een.

De simpele oplossing ligt in Yahoo Pipes, een soort drag-n-drop (sleur en pleur) bouwpakket voor RSS feeds, gecombineerd met Feedburner.

Hyves Blog RSS feed Yahoo Pipes (1)

1) Ga naar Yahoo Pipes. Maak een Yahoo Pipes account aan (of gebruik een bestaande Yahoo!/Flickr account);
2) Kies ‘create a pipe’. Er verschijnt een veld met aan de linkerkant een hoop bouwstenen;
3) Kies uit sources voor ‘fetch feed’. Hiermee voer je straks de RSS feeds die je wilt combineren aan. Maak zoveel ‘fetch feed’ blokken aan als je nodig hebt. In het voorbeeld heb ik er twee aangemaakt: een voor mijn prive blog en een voor mijn ‘zakelijke’ blog;
Hyves Blog RSS feed Yahoo Pipes (1)
4) Vul de locaties van je RSS feeds in (of copy-paste deze). Ter controle kun je helemaal onderin het venster een preview zien van hoe de RSS feed er uit ziet;
5) Kies uit het linkermenu onder ‘operators’ voor ‘union’. Hiermee kun je de verschillende feeds combineren. Sleep vanuit de bolletjes onderin het ‘fetch feed’ blok naar het ‘union’ blok. Je zult zien dat er een soort spagettisliert verschijnt waarmee je de blokken combineert. Combineer op dezelfde manier het ‘union’ blok met het ‘pipe output’ blok. Eventueel kun je nog andere operators toevoegen en andere wilde effecten toevoegen aan je feeds;
Hyves Blog RSS feed Yahoo Pipes (3)
6) Kies ‘save’ (kies een naam) en kies ‘run pipe’;
7) We hebben een gecombineerde RSS feed! Maar helaas accepteert Hyves deze nog niet (ik weet niet waarom; wellicht een te lange URL). Daarom moeten we via Feedburner de RSS feed nog even omleiden. Kopieer daartoe in het ‘run pipe’ venster waarin je de preview van je RSS feed ziet voor ‘subscribe’ en kopieer van ‘get as RSS’ de URL van de RSS feed (iets als http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=RAWAvrMn3BGuod7Yp2IyXQ&_render=rss)
Hyves Blog RSS feed Yahoo Pipes (1)
8) Ga naar Feedburner en maak een account aan (of sign in met je bestaande account);
9) Paste de URL van je RSS feed in het ‘burn feed’ veld en kies ‘burn feed’;
10) Doorloop het proces en kies een naam en url voor je nieuwe RSS feed (iets als http://feeds.feedburner.com/cafedelmarketing/hyves);
11) Gebruik deze naam vervolgens bij je Hyves blog en voila … meerdere RSS feeds in je blog!

Wil je nu feeds toevoegen of verwijderen, doe dit dan in Yahoo Pipes. De Feedburner en Hyves instellingen blijven namelijk gewoon hetzelfde.

Join the discussion 14 Comments

Leave a Reply