Hyves RSS feed fix: meer RSS feeds in je Hyves blog

Er wordt druk gespeeld met de RSS feeds in Hyves inmiddels (zie ook Yme’s post). Op dit moment is het echter slechts mogelijk één RSS feed te tonen in het blog-gedeelte van je Hyve. Bummer. Want natuurlijk willen we én onze Twitter feed, én onze prive-blog én de Flickr foto’s (prive en zakelijk) én de zakelijke blog én je Delicious favorieten tonen. Afijn, in ieder geval meer dan een.

De simpele oplossing ligt in Yahoo Pipes, een soort drag-n-drop (sleur en pleur) bouwpakket voor RSS feeds, gecombineerd met Feedburner.

Hyves Blog RSS feed Yahoo Pipes (1)

1) Ga naar Yahoo Pipes. Maak een Yahoo Pipes account aan (of gebruik een bestaande Yahoo!/Flickr account);
2) Kies ‘create a pipe’. Er verschijnt een veld met aan de linkerkant een hoop bouwstenen;
3) Kies uit sources voor ‘fetch feed’. Hiermee voer je straks de RSS feeds die je wilt combineren aan. Maak zoveel ‘fetch feed’ blokken aan als je nodig hebt. In het voorbeeld heb ik er twee aangemaakt: een voor mijn prive blog en een voor mijn ‘zakelijke’ blog;
Hyves Blog RSS feed Yahoo Pipes (1)
4) Vul de locaties van je RSS feeds in (of copy-paste deze). Ter controle kun je helemaal onderin het venster een preview zien van hoe de RSS feed er uit ziet;
5) Kies uit het linkermenu onder ‘operators’ voor ‘union’. Hiermee kun je de verschillende feeds combineren. Sleep vanuit de bolletjes onderin het ‘fetch feed’ blok naar het ‘union’ blok. Je zult zien dat er een soort spagettisliert verschijnt waarmee je de blokken combineert. Combineer op dezelfde manier het ‘union’ blok met het ‘pipe output’ blok. Eventueel kun je nog andere operators toevoegen en andere wilde effecten toevoegen aan je feeds;
Hyves Blog RSS feed Yahoo Pipes (3)
6) Kies ‘save’ (kies een naam) en kies ‘run pipe’;
7) We hebben een gecombineerde RSS feed! Maar helaas accepteert Hyves deze nog niet (ik weet niet waarom; wellicht een te lange URL). Daarom moeten we via Feedburner de RSS feed nog even omleiden. Kopieer daartoe in het ‘run pipe’ venster waarin je de preview van je RSS feed ziet voor ‘subscribe’ en kopieer van ‘get as RSS’ de URL van de RSS feed (iets als http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=RAWAvrMn3BGuod7Yp2IyXQ&_render=rss)
Hyves Blog RSS feed Yahoo Pipes (1)
8) Ga naar Feedburner en maak een account aan (of sign in met je bestaande account);
9) Paste de URL van je RSS feed in het ‘burn feed’ veld en kies ‘burn feed’;
10) Doorloop het proces en kies een naam en url voor je nieuwe RSS feed (iets als http://feeds.feedburner.com/cafedelmarketing/hyves);
11) Gebruik deze naam vervolgens bij je Hyves blog en voila … meerdere RSS feeds in je blog!

Wil je nu feeds toevoegen of verwijderen, doe dit dan in Yahoo Pipes. De Feedburner en Hyves instellingen blijven namelijk gewoon hetzelfde.

14 comments
 1. Ik zit anders met het probleem dat ik verschillende blogs getest heb en deze nu nog altijd gescand worden. En het is nog niet mogelijk om de verschillende feeds uit te zetten :S

  // Marc

 2. Jullie hebben het hier over het combineren van meerdere feeds tot 1 feed welke jullie willen plaatsen in de Hyves RSS functie.

  Nu ben ik tot de ontdekking gekomen dat als je de diverse feeds 1 voor 1 na elkaar invoert bij Hyves dat Hyves ze na het uitvoeren van hun cronjob (eens in het uur dacht ik) al je opgenomen feeds tonen.

  Het probleem is dat als je dit gedaan hebt je deze feeds nergens meer kan disablen met als gevolg dat mijn feeds:

  http://www.twmultimedia.nl/weblog/feed.php

  en

  http://www.twmultimedia.nl/weblog/feed_hyves.php

  dubbel tevoorschijn komen op mijn hyves

  http://funzy.hyves.nl

  // Marc

 3. Ehm, werkt dit voor deze feeds naar behoren? Ik heb voor verschillende toepassingen hetzelfde gedaan maar gooi alle rss-feeds in 1 blok ‘fetch feed’. Daaraan koppel ik vervolgens sort, zodat je op datum kan sorteren (oplopend / aflopend).

  Je kan de feed dan ook gewoon in Hyves plaatsen zonder feedburner.

 4. Leuke oplossing dit Polle, zat zelf te denken aan Jaiku als linkcollector en herdistributeur voor deze vorm van combi-integratie. Maar jaiku heeft sowieso een dikke lagg mbt. feeds updaten.

  Pipes zijn dan idd een mooie solutie.

 5. Hey Polle,

  Prima handleiding! Heb er net mee zitten knutselen en ‘t lijkt te werken.
  De pipes-feed werd bij mij ook in Hyves geaccepteerd…

 6. Tumblr is ook een goed en makkelijk alternatief 🙂 RSS collectors schieten als paddestoeltjes uit de grond.

 7. Dit werkt wel op je persoonlijke hyves pagina. Echter, als je een hyves pagina hebt over een bepaalt onderwerp dan is er geen mogelijkheid tot rss import in het blog gedeelte.

  Mogelijkheid is dan misschien om een rss feed te importeren als gadget? Heeft iemand hier ervaring mee?

 8. Beste Rob,

  Yourminis heeft standaard rss badges die je kan ‘remixen’ naar eigen wens. Ook de API en de developercodes helpen je enorm op weg, zie http://www.yourminis.com/developers. Aan de hand van de RSS-tutorial die je daar vindt heb ik binnen no-time de volgende badge gerealiseerd: http://www.yourminis.com/minis/yourminis/todaysart/mini:todaysart2007

  Zulke gadgets/widgets kun je inderdaad direct copy-pasten op hyves in berichten, krabbels en verdere content.

  succes ermee!
  mvg. Roeland

 9. Wat als je een blog maakt (ze zijn toch gratis) waarin je alle posts van al je blogs verzameld met bv scribefire en deze dan in je hyve zet als feed.
  Rene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like