Blogposts

Hoe maak ik een fotoblog of moblog?

By 01/08/2007 4 Comments

Sinds kort houd ik een online fotoblog bij op http://polle.net/personal en publiceer ik deze ook via Hyves en Twitter. De techniek die ik aanvankelijk gebruikte (camphone > Shozu > Flickr > RSS > WP O’Matic > polle.net/personal > RSS/TwitterTools > Hyves/Twitter) was echter nogal buggy, waardoor regelmatig mijn Twitter/Hyvesvrienden werden overspoeld met dubbele content.

Yme blogt al langer zijn dagelijke portie Kodakmomenten en hielp me uit de brand met een korte cursus ‘hoe maak ik een fotoblog‘:

  1. Configureer je blog bij Flickr
  2. Zorg dat je gemaakte foto’s kunt emailen naar Flickr vanaf je mobiel gebruikmakend van het xxx2blog@photos.flickr.com email adres
  3. Via Twitterfeed publiceer ik m’n Yme Personal blog feed weer door naar Twitter
  4. Afhankelijk van je blog-software zul je misschien wat moeten tweaken aan je RSS templates om ervoor te zorgen dat het goed doorkomt
  5. Verder plaats ik de feed door naar Jaiku en Hyves

Yme, nogmaals dank voor de korte cursus!

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply