Jonge Online Media Tuig etentje: mannen, twitter en identity management

De tafel met de jonge online talenten. Foto door Robert Gaal (zie ook deze en deze). Linkerrij: Jeroen Rossier?, Bas Paauw, Joris Verhaak, Gijs Veerhoek, Polle de Maagt, Jasper van Gils, Merlijn van Vliet. Rechterrij: Martijn Reintjens, Menno van der Sman, Wouter Broekhof, Frank Schuil en Joris Tensen. Buiten beeld: Arjan in ‘t Veld, Martijn Tiemersma, Rutger Polling, Pieter van Gils, Kasper van der Laan en Marc Metekohij

Op initiatief van Merlijn van Vliet en Joris Verhaak (OER/0031) kwam gisteren een club jonge online talenten bij elkaar in restaurant Cradam in Amsterdam.

Erg gaaf om met zoveel gelijkgestemden en enthousiastelingen bij elkaar te zitten. Een groot aantal aanwezigen kende ik alleen van naam of via een van de online sociale netwerken. Naast discussies over het gebrek aan vrouwen (er was GEEN ENKELE vrouw in het gezelschap, al was dat niet helemaal duidelijk of dat dankzij of ondanks babe-magnets als Frank Schuil, Arjan in ‘t Veld, Joris Verhaak en Merlijn van Vliet was), was er ruimte voor een hapje eten en voldoende bier, maar met name heel veel discussie over web en social media.

Frank Schuil vertelde over IRL, zijn Bliin/Hyves Spots/Google Maps/Twitter kloon, ik had een leuke discussie met Robert Gaal (“de Theo Lucius van de social media”) over microformats en browser 2.0 (mozilla prism, operator en parakey) en met Frank Schuil, Wouter Broekhof en Menno van der Sman over Wakoopa, abonneemodellen voor sociale media en in hoeverre nodes netwerken belasten (lees ook mijn post over Hyves en de netwerktool).

Onvermijdelijk was natuurlijk ook de discussie over Twitter (ik geloof dat ik een aantal mensen heb kunnen bekeren: Martijn en Gijs) en daaruit voortvloeiend ook een discussie over online identitymanagement en reputatiemanagement (Whuffie!), waarover ik later nog even een aparte post doe. Consensus over Twitter lijkt toch wel te zijn dat je (als je het medium al prettig vindt) een beperkt aantal mensen/topics volgt (ik track zelf via sms alle berichten waarin mijn naam wordt genoemd en daarnaast een aantal losse personen) en als je tijd over hebt de volledige stream meeleest (zoals ik nu doe tijdens het bloggen).

Tot slot gaf Pieter van Gils in de trein terug nog een gastcollege Affiliate Marketing.

Al bij al een geweldig boeiende en inspirerende avond. Er wordt al gewerkt aan een vervolg begin volgend jaar.

Meer ook over de avond:

15 comments
  1. @Matthijs Zeer zeker! Er is discussie nu over het model voor groei, maar je kunt het beste even contact opnemen met Merlijn (at 0031marketing.nl).

  2. @Matthias Dan laat ik je zsm wat weten 🙂 Er wordt nog druk gedebatteerd over uitbreiding van het aantal mee-etende mensen. Ik wacht even op Merlijn’s oordeel, maar kom er dan snel op terug.

  3. Mooi initiatief! Mocht Merlijn de wannabe-aanschuivers gunstig gezind zijn lijkt het me leuk om er volgende keer bij te zijn!

  4. lijkt mij geen probleem, maar ik heb het stokje overgedragen aan gijs en marc binnen de groep! ik heb gehoord dat ze er mooie plannen mee hebben, dus ik zou zeggen; hou je ogen en orgen goed open 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like