Recruitment nieuwe stijl door Heineken?


Gisteravond was het Heineken Orange Friday in de Westerunie in Amsterdam. Een behoorlijk geslaagd feestje. Goeie muziek, leuke mensen, een live drumband (als muzieke ondersteuning voor een Heineken promo clip), een refreshing zone met Heineken Extra Cold en gratis waterijsjes, DJ Chuckie en een zaal vol studenten en starters.

Maar nog mooier: Orange Friday was bedacht, opgezet en uitgewerkt door deelnemers aan de Heineken Business Course. In vier dagen.

Met 25 studenten in vier dagen een evenement opzetten is nogal wat. Een spoedcursus stressmanagement, samenwerken, presteren onder druk, organisatie/managementvaardigheden en natuurlijk … Heineken. Van inkoop tot marketing en van het contact met locaties tot het regelen van artiesten.

Met als eindproduct/eindpunt dus Orange Friday, een besloten feest voor alle vrienden en bekenden. En net zoals de 25 deelnemers aan de Business Course zijn de vrienden en bekenden … precies, talentvolle studenten. Waarmee Heineken gelijk EN de Word-of-mouth van de Business Course optimaliseert en vast werft voor de Business Course van volgend jaar (“Orange Friday was zo gaaf, dat wil ik volgend jaar ook“). Het concept sluit ook nog eens goed aan bij het merk Heineken en de communicatie van Heineken in de richting van het aankomende EK.

Vanzelfsprekend verliep niet alles vlekkeloos. Naast de wat kleine organisatorische zaken, verliepen de inschrijvingen via de website/sms/email niet helemaal ideaal waardoor ik uiteindelijk niet op de gastenlijst stond (terwijl ik me wel had aangemeld), de sympathieke business-course-deelnemer die de laatste ronde aankondigde had dit blijkbaar niet helemaal kortgesloten met het barpersoneel dat duidelijk niet mee wilde werken aan een laatste ronde en het bleek lastig iemand van de organisatie te vinden die me wat meer informatie (en eventueel zelfs een perspakket) kon bezorgen. Tot slot had zeker de promotie beter uitgewerkt kunnen worden; met name online heb ik nergens iets over het event kunnen terugvinden. Ook werden er video opnamen gemaakt (geweldig om online te zetten natuurlijk), maar die bleken alleen voor intern gebruik.

Maar toch, al bij al, een geweldige manier om het merk Heineken voor laatstejaars studenten en starters op de kaart te zetten. Mijn complimenten.

Ik hoop maandag nog wat meer informatie te krijgen over de precieze invulling en de ervaringen van de deelnemers.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Inspiratie: Yes We Can

Een Think-Different-achtige boodschap met een Just-do-it-achtige pay-off, gebaseerd op een I-have-a-dream-achtige speech van Obama, “user generated” (Will.I.Am claimt…