Mijn top 10 van Adobe MAX (dag 1): "next year your friends will decide what you watch"

Adobe MAX dag 1 zit er op (zie ook mijn eerdere artikel over de dag). Tijd voor een overzichtje van de top 10 van de gaafste dingen (imho). In min of meer willekeurige volgorde:

  1. Adobe in discussie: Adobe legde enorm de nadruk op ‘contact met de community’. Niet alleen in de keynote, maar ook in de parallelsessies kwamen continu zaken als developers forums en features die door gebruikers waren ingebracht naar voren. Een bijzonder goed live initiatief was in de avond, toen de zogenaamde Adobe Evangelists (de Adobe guru’s en ambassadeurs) uitgebreid in discussie gingen met Adobe users. Ik hoop vandaag hier nog wat meer op in te zoomen;
  2. Tweetdeck is mijn favoriete Twitter applicatie (gemaakt in Adobe AIR). Al twitterend bleek mister Tweetdeck himself, de bijzonder sympathieke Iain Dodsworth, in de zaal te zitten. We hadden een erg interessante discussie hoe hij geld verdient (custom toepassingen, donaties), de problemen met Twitter (de API calls, de oproepen naar twitter zijn erg beperkt, zeker als gebruikers meerdere twitterservices gebruiken) en het slechte weer in Milaan 😉 ;
  3. SOS via je telefoon: een van de mannen op de Nokia stand liet zien hoe makkelijk het is om met Dreamweaver en het nieuwe webplatform en webengine van Nokia een applicatie te bouwen. Wat hij had gebouwd was een applicatie voor op de telefoon van zijn zoon. Deze applicatie haalde eerst de locatie (GPS) van de zoon op en gaf vervolgens de mogelijkheid dit bericht (eventueel met extra tekst) met een druk op de knop naar hem te sturen. Easy, maar geniaal.
  4. “Last year BBC decided what you were watched, this year you decided what you watch, next year your friends will decide what you watch” was de quote van de dag, waarmee BBC’s Anthony Rose. de shift naar recommendation en het delen van video aangaf;
  5. EcoDrive van FIAT; Het meest indrukwekkend was wellicht wel EcoDrive van FIAT, ontwikkeld door AKQA, een gelikte applicatie die op basis van het rijgedrag van de FIAT rijder tips gaf om milieuvriendelijker te rijden. Met een USB dongle werd de data uit de FIAT gehaald en binnengehaald in een AIR applicatie die er een reeks van geweldige grafieken en aanbevelingen op baseert;
  6. MeerMeer (MirrorMirror) is een Adobe applicatie die je webpagina’s in verschillende browser laat vergelijken, zowel naast elkaar als half transparant over elkaar (onionskin). Zo zie je snel wat de verschillen zijn in verschillende browsers. Het laat je vervolgens ook de webpagina’s debuggen op de server en visueel vergelijken met eerdere versies. Alles is natuurlijk ook weer in een kek Adobe AIR jasje. Erg praktisch voor webdesigners;
  7. Universal Mind : een klein bureautje in de VS dat zich bezighoudt met datavisualisatie heeft een stand in de grote hal. Ze maken de meest geweldige flash/air visualisaties onder andere met hun eigen Spatialkey;
  8. Rock Werchter Mobile Guide: de bijzonder aympathieke mannen van het Belgische Boulevart maakten de Rock Werchter Mobile Guide, een mobiel overzicht van wat er is te doen tijdens Rock Werchter, en is daarmee genomineerd voor de Adobe MAX Award (mochten de mannen overigens winnen, dan gaan de lange lokken van Wim Vanhenden er af).
  9. Adobe Cocomo en Adobe Wave: respectievelijk een tool die het makkelijk maakt om sociale componenten aan je Adobe applicaties toe te voegen en een desktop applicatie die je een notificatie stuurt als er in jouw social service wat verandert . Weinig indrukwekkend nog, maar het zijn de eerste stappen van Adobe richting social;
  10. Publiek: wat een mix van interessante gepassioneerde mensen! Van developers en designers tot decisionmakers, van bloggers tot oldskool magazines, van Adobe mensen tot Nokia cracks, alles verzamelt zich hier wat een geweldige mix van openheid en creativiteit oplevert. Het voelt soms zelfs een beetje als een schoolreisje 😉

Vanavond meer. Mocht je vragen hebben, stel ze dan op twitter (@polledemaagt), dan probeer ik er zo snel mogelijk op terug te komen.

1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Trouw niet en noem je kind Bloppr

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…